Dieta de toamnă a Mihaelei Bilic. De ce ingrediente aveţi nevoie

admin

Dieta de toamnă vă poate ajuta să treceţi mai uşor peste sezonul rece. Nutriţionista Mihaela Bilic, a dezvăluit de ce ingrediente aveţi nevoie. 

În cadrul unui interviu, Mihaela Bilic a vorbit despre alimentele care nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic. Nutriţionista propune astfel ca pe jumătate din farfurie să avem legume, iar în rest produse făinoase.

„Dacă în timpul verii puteam să trăim cu o salată și cu o ciorbă de legume vom avea nevoie ca în această farfurie ideală, jumătatea din ea să fie în continuare acoperit de legume, dar un sfert să fie acoperit de aceste produse făinoase de care în ultima vreme toată lumea se ferește pe criteriul că îngrașă”, a spus dr. Mihaela Bilic la interviurile pentru dcnews.ro.

Legume pentru o dietă sănătoasă

Diferența dintre alimentele dăunătoare și cele sănătoase

„Diferența o face cantitatea. Dintr-o mână de orez, paste, cartofi fierți sau și mai valoroase, aceste leguminoase boabe pe care bunicii noștri le știau din moși strămoși pentru că au și proteine și amidon: fasole boabe, mazăre, linte, năut. E curios că România a ajuns să mănânce mai mult humus decât fasole bătută.  Aceste proteine vegetale și acest tip de amidon sunt extrem de hrănitoare și nu ne pun silueta în pericol. La fel și toate aceste rădăcinoase, sfeclă, morcov, țelină sunt pline de vitamine, fibre și minerale. Prin urmare, în farfuria ideală, „jumătate sunt legume, un sfert amidon, produsul făinos și un sfert trebuie să fie proteinele de calitate înaltă: carne pește, ou, o bucățică de brânză”, a explicat medicul nutriționist, în emisiunea realizată de Georgiana Ioniță.

Mihaela Bilic, sfaturi pentru o alimentaţie corectă

Mai ales pe timpul iernii, oamenii trebuie să aleagă proteinele de calitate superioară. Motivul? În sezonul rece, corpul are nevoie de mai multă energie pentru a se reface.

„Proteinele trebuie să fie de calitate înaltă pentru că în timpul iernii organismul are nevoie și să se refacă, înnoirea celulelor îmbătrânite, ne trebuie de anticorpi ca să rezistăm la boli, toate acestea se sintetizează din proteine. Deci, sfertul acela ultim de farfurie trebuie să fie acoperit fie de carne, fie de pește, fie de o bucățică de brânză. Echilibrul alimentar este dat de asocierea dintre alimente și, foarte important, silueta este menținută prin cantitate”, a punctat medicul.

S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,……Sursa Ciao

Share This Article
Leave a comment