Sorana din trupa A.S.I.A are ADHD. Cum a descoperit problema la 40 de ani: „Mi-a afectat întreaga viață”

admin

Sorana din trupa A.S.I.A are ADHD. Sorana de la ASIA a dezvăluit că suferă de o afecțiune pe care a depistat-o abia acum! Este o problemă larg răspândită mai ales la copii.

La 40 de ani, vedeta a aflat că are ADHD, după ce a urmărit un filmuleț pe platforma de socialiare în care răspunsurile la niște întrebări generale pe care le-a dat au arătat că ar avea această tulburare. Vedeta a recunoscut apoi toate simptomele, iar medicul i-a confirmat bănuiala.

În emisiunea de la PRO, Sorana de la ASIA a mai dezvăluit că odată ce a aflat că se confruntă cu ADHD a scăpat de o povară de pe suflet. Acum știe foarte bine cum să își prioritizeze lucrurile, ținând cont de sfaturile specialiștilor la care a apelat.

Sorana din trupa A.S.I.A are ADHD

„E un deficit de atenție. Doctorii le-au zis că am foarte multă energie și eu făceam înot de performanță, și tenis de performanță. Suntem pe foarte repede înainte… Și creierul 

Așa funcționăm noi. E în funcție de cât de interesați devenim. În copilărie e mai complicat, pentru că nu reușim să ne gestionăm emoțiile.

ADHD-ul e clasat în trei categorii: ADD, care e lipsa de atenție, ADHD, care e cu impulsivitate și agresivitate, iar a treia categorie le are pe amândouă. Există și o componentă genetică. Trebuie mers și testat, pentru că ADHD-ul poate să vină și cu alte situații, cum ar fi tulburarea obsesiv-compulsivă. Poate să vină cu autism, mai mult sau mai puțin. Dacă sesizezi copilul că e marginalizat la școală sau la grădiniță, ar fi bine și tu ca părinte să mergi să te testezi”, a declarat Sorana de la ASIA la PRO TV.

Sorana Darclee: „Am ales să nu aleg tratament medicamentos”

„Testările se fac la mai mulți specialiști: psihologi clinici, psihoterapeuți, neuropsihiatri etc. Fiecare specialist are câteva maniere de verificare. Printre verificări e un test imens cu multe întrebări. Deja de acolo medicul își dă seama, căci sunt foarte multe întrebări și, evident, ne pierdem concentrarea. 

Eu am ales să nu aleg tratament medicamentos. Nici cu depresia. Dacă până la 39 de ani am funcționat bine fără medicamente, acum înțeleg, în sfârșit, care-i treaba cu mine. Simțeam că o iau razna și înnebunesc, iar explicația asta mă ajută să funcționez”, a completat Sorana de la Asia în emisiunea lui Măruță.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În……Sursa Ciao

Share This Article
Leave a comment