710 lei/copil, acordați lunar părinților de preșcolari care încasează salariu minim, în Constanța

admin

Primăria Constanţa anunţă că sprijină financiar părinţii care nu îşi permit să plătească o bonă pentru copilul de vârstă preşcolară, sumele fiind cuprinse între 250 şi 710 lei lunar, pentru fiecare minor, conform Agerpres.

„Sprijin financiar de la primărie pentru serviciile oferite de bone! Primăria Municipiului Constanţa, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, acordă părinţilor, care nu îşi permit să plătească o bonă pentru copilul de vârstă preşcolară (max. 6 ani), ajutoare băneşti”, a informat marţi municipalitatea, printr-un comunicat de presă.

Conform administraţiei locale, ajutorul financiar se acordă lunar pentru fiecare copil, în funcţie de media veniturilor nete realizate de beneficiar în ultimele 6 luni, astfel: – 710 lei pentru venituri de până la 2.100 lei/membru; – 550 lei pentru venituri între 2.101-2.500 lei/membru; – 390 lei pentru venituri între 2501-3000 lei/membru; – 250 lei pentru venituri între 3.001-3.500 lei/membru.

Condițiile de acordare

Pot beneficia de ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă persoanele care au domiciliul în municipiul Constanţa şi îndeplinesc cumulativ mai multe condiţii.

O astfel de persoană trebuie să fie cetăţean român, al altui stat sau apatrid, cu domiciliul în România, în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare; angajată cu contract individual de muncă ori în baza unui raport de serviciu, desfăşoară activităţi independente, obţine venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole, silvicultură sau piscicultură ori exercită o funcţie de demnitate publică sau asimilată; şomer indemnizat sau înregistrată în evidenţele AJOFM, la data solicitării, ca persoană în căutarea unui loc de muncă; nu a refuzat maximum două oferte de muncă din partea AJOFM.

O altă condiţie este următoarea: „copilul pentru care se solicită ajutor financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă nu este înscris la creşă/grădiniţă sau pentru care solicitantul nu a refuzat un loc la creşă/grădiniţă ori nu a retras copilul de la creşă/grădiniţă”.Sursa Stiri pe Surse

Share This Article
Leave a comment