Gorka Larrucea, la un pas de fosta campioană a Spaniei! Mijlocașul plecat de la Dinamo va continua în țara natală

admin

SPORT.RO

Data publicarii: Miercuri 31 Ianuarie 2024, 14:50

Data actualizarii: Miercuri 31 Ianuarie 2024, 14:51


După ce ieri Dinamo a oficializat despărțirea de mijlocașul spaniol de origine bască Gorka Larrucea (30 de ani), presa iberică a avansat numele echipei care are cele mai mari șanse să obțină semnătura fotbalistului.


Mundiario scrie că Deportivo La Coruna are două ținte în această perioadă: Luis Quintero, o extremă de la Villarreal care ar urma să ajungă sub formă de împrumutu, și Gorka Larrucea.


”Se vorbește că fostul mijlocaș de la Amorebieta (n.r. – din Segunda Division) va ajunge la echipă după ce și-a reziliat contractul cu ultimul său club, Dinamo București”, a scris Mundiario.


Bascul născut în Guernica a jucat la Dinamo din 2022, fiind unul dintre artizanii promovării ”câinilor” din Liga 2 în Superligă. Anterior, el evoluase, inclusiv în Segunda Division, la Amorebieta.


Deportivo La Coruna, acum în liga a treia iberică, are în palmares titlul de campioană în Spania în sezonul 1999-2000 și chiar și o semifinală de Champions League, în sezonul 2003-2004.


Anunțul oficial al lui Dinamo despre plecarea lui Gorka Larrucea


„Dinamo 1948 București și mijlocașul spaniol Gorka Larrucea au convenit astăzi, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale, anunță clubul nostru prin intermediul paginilor oficiale de comunicare. 


Transferat în vara anului 2022, într-un moment de reorganizare pentru echipa noastră în Liga 2, Gorka Larrucea a fost unul dintre artizanii promovării în Superliga, 23 de meciuri și 5 goluri în tricoul alb-roșu.


În acest sezon, Gorka Larrucea a adunat 16 partide și un singur gol pentru Dinamo în ambele competiții interne, SuperLiga și Cupa României, iar de la începutul anului nu a mai intrat în planurile tactice ale antrenorului Željko Kopić.  


<<M-am simțit foarte bine la Dinamo, m-am încărcat mereu cu sprijinul suporterilor și mă bucur că am făcut parte dintr-o echipă frumoasă. Viața în fotbal nu înseamnă însă doar realizări, vine un moment în care drumurile ne despart. Am înțeles alegerea tehnică, merg mai departe într-o altă etapă pentru cariera mea și nu pot decât să le țin pumnii băieților să reușească salvarea! Mulțumesc, Dinamo!>> a fost mesajul lui Gorka Larrucea la despărțirea de Dinamo.


Mult succes în carieră, Gorka Larrucea!”, au anunțat „câinii” prin intermediul rețelelor de socializare. Sursa Sport.ro

Share This Article
Leave a comment