Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a anunțat că pleacă de la FC Barcelona

admin

SPORT.RO

Data publicarii: Miercuri 31 Ianuarie 2024, 15:27

Data actualizarii: Miercuri 31 Ianuarie 2024, 15:27


”Am înţeles”, a fost răspunsul la Ancelotti când a fost întrebat de decizia lui Xavi Hernandez. ”Nu vreau să fac comparaţii. Respect foarte mult ceea ce a spus Xavi, aşa cum îi respect foarte mult pe restul colegilor mei. 


Avem o treabă fantastică, cu presiune, e normal. Primul meu gând este să-i respect pe toţi, cuvintele şi gândurile lor. Şi asta este”, a adăugat tehnicianul italian.


Carlo Ancelotti a reacționat, după ce Xavi și-a anunțat demisia


Sâmbăta trecută, după eşecul cu Villarreal (3-5), Xavi a surprins pe toată lumea cu anunţul că va părăsi campioana Spaniei la finalul acestui sezon.


”Ceea ce pot spune la nivel personal este că acolo unde am simţit cea mai mare presiune în cariera mea a fost la început, în liga secundă din Italia. Mi-a fost greu să fac faţă stresului. I-am spus secundului meu că nu voi ajunge până în anul 2000, şi acum este deja 2024. 


Încetul cu încetul te obişnuieşti cu presiunea pe care o ai. Presiunea este combustibilul pentru a-ţi face treaba mai bine”. a spus Ancelotti, care şi-a început cariera de antrenor principal la Reggiana în sezonul 1995/1996. El a condus echipa pe locul patru şi a obţinut promovarea în Serie A, înainte de a pleca sezonul următor la Parma.


Xavi, 44 de ani, care a strălucit 17 ani în tricoul blaugrana ca jucător, a spus de mai multe ori că pentru el este „un vis” să pregătească echipa la care s-a format, după o primă experienţă ca antrenor în Qatar.


Înaintea meciului de miercuri cu Osasuna, restanţă din etapa a 20-a, Barca este pe locul 4 în La Liga, la 11 puncte de lider, vecina sa Girona, şi la zece de Real Madrid, aflată pe locul secund.


AGERPRESSursa Sport.ro

Share This Article
Leave a comment