‘Regula 5+6’ apare în Superliga României din sezonul următor! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 

admin

SPORT.RO

Data publicarii: Marti 30 Ianuarie 2024, 18:40

Data actualizarii: Marti 30 Ianuarie 2024, 19:38


Răzvan Burleanu a susținut o conferință de presă la finalul întrunirii, în care a transmis ce decizii s-au luat. Președintele Federației Române de Fotbal a dezvăluit că a fost aprobată ‘regula 5+6’ care vizează cluburile de fotbal din România și primele două divizii din țară. 


Răzvan Burleanu a vorbit despre ‘regula 5+6’


Oficialul FRF a transmis că a fost aprobată regula respectivă, oferind și detalii legate de ce presupune această regulă. Astfel, cluburile din primele două ligi sunt obligate să aibă, începând cu sezonul următor, minimum 5 fotbaliști români pe teren, formați la nivel național și eligibili pentru naționalele României, pe durata desfășurării întregii partide.


Mai mult, începând cu sezonul 2025/26, numărul va crește la minimum 6 jucători. 


„Astăzi s-a aprobat o nouă regulă în fotbalul românesc, regula 5+6, care își propune creșterea numărului de jucători formați la nivel național, eligibili pentru naționalele României, la nivelul primelor două eșaloane fotbalistice din țara noastră, precum să contribuim și la creșterea bazei de selecție, printr-o conectare mai bună la diaspora. 


Regula 5+6 se aplică începând cu sezonul competițional 2024/25 pentru primele două eșaloane fotbalistice din România și presupune ca pe durata unui joc să avem în teren cel puțin cinci jucători formați la nivel național, iar din sezonul următor, din vara anului 2025, numărul acestora vor crește la 6. Totodată, pentru a putea crește baza de selecție la care pot avea acces cluburile din România, jucătorii care sunt formați în afara României, dar care sunt eligibili pentru naționalele României vor fi asimilați jucătorilor formați la nivel național. 


E un principiu pe care îl folosim astăzi și în ceea ce privește regula U21. Astfel ne dorim să contribuim la repatrierea copiilor românilor care au plecat din țară pentru o viață mai bună, bineînțeles, în străinătate. În felul acesta ne mai dorim să atingem și alt obiectiv, să creștem competitivitatea academiilor din România”, a declarat Răzvan Burleanu în cadrul conferinței de presă. Sursa Sport.ro

Share This Article
Leave a comment