Spectaculosul Monfils, aproape de retragerea din tenis: „Nu mai este viața mea” 

admin

Marcu Czentye

Data publicarii: Miercuri 31 Ianuarie 2024, 14:15

Data actualizarii: Miercuri 31 Ianuarie 2024, 14:17


Gael Monfils a reușit o victorie pe tabloul principal al Openului Australian 2024, dar tenisul nu mai este prioritatea absolută a jucătorului spectaculos din Franța.


Dacă în 2022 tenismenul din Hexagon le spunea jurnaliștilor că nu renunță la visul său de a deveni campion de Grand Slam, Monfils și-a schimbat viziunea, în ultimii doi ani și vrea să dedice mai mult timp procesului de creștere a fiicei sale, pe nume Skai. 


Gael Monfils prioritizează familia în detrimentul tenisului


  • Elina Svitolina a născut-o pe Skai în data de 15 octombrie 2022. 


„Am vrut să renunț la tenis încă din pandemie, când eram în top 10 ATP. Iubesc acest sport, dar nu este viața mea și oamenii uită asta.


Viața mea este să fiu tată. Tenisul îmi oferă un alt fel de viață. Adesea asociem viața noastră cu veniturile, plăcerea și puțină muncă.Monfils are ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice. În 2008, a jucat semifinală pe terenurile de la Roland Garros


  • Turneul olimpic de tenis se va desfășura în complexul Stade Roland Garros. 


Ceea ce îmi oferă tenisul este incredibil, descopăr lucruri impresionante, dar asta nu e totul. Iubesc multe lucruri în tenis, dar sunt multe lucruri pe care, pe măsură ce îmbătrânesc, nu mai vreau să le fac. Să fiu sincer, acum contează educația fiicei mele. Sunt fericit, este frumos că călătorim împreună, dar îmi place și când fiica mea este acasă.


Aș vrea să petrec mai mult timp cu ea. Asta este unul dintre lucrurile care mă fac să prețuiesc acest moment și capitol din viața mea, dar când se încheie, nici măcar nu voi fi nefericit. Atâta timp cât pot juca și să mă bucur de aceste momente, voi încerca să o fac.


Nu trebuie să-mi stabilesc o limită de timp sau un nivel după care să nu mai joc. Atâta timp cât pot face aceste sacrificii, să joc la un nivel decent și să mă distrez, voi continua,” a declarat Gael Monfils, într-o conferință de presă susținută la Melbourne, conform Tennis World USA


În 2022 visa la câștigarea unui turneu de mare șlem, iar acum visează să stea mai mult timp alături de fiica sa


„Am obiectivele mele. Primul este să încerc să mă calific pentru Jocurile Olimpice. Pe termen scurt, deoarece nu mă simt așa cum aș dori, încerc să mă concentrez cu adevărat meci după meci, să am o senzație bună pe teren, să mă simt mai bine pentru a performa la cel mai înalt nivel, cât mai curând posibil.


Lipsa încrederii, asta este ceea ce îmi stă în cale uneori. Mă antrenez bine, dar nu joc așa cum aș vrea. Lucrăm la asta în turnee. Să câștigi un meci, chiar dacă joci prost, ajută, îți dă puțină încredere și, în final, nu te simți atât de rău,” a adăugat Monfils. Halep / Pavel vs. Graf / Agassi va fi LIVE pe Pro Arena și VOYO (15 iunie 2024)
Sursa Sport.ro

Share This Article
Leave a comment