Ingredientul banal din bucătărie care îndepărtează petele de grăsime de pe hotă

admin

Dacă nu vrei să dai banii pe produsele din comerț pentru îndepărtarea petelor de grăsime de pe hotă, trebuie să știi că există un ingredient banal din bucătărie care te ajută să scapi de această problemă. 

Atunci când gătești, petele de grăsime se răspândesc inevitabil peste tot, în mod special pe aragaz și pe hotă. Primul impuls ca să scăpați de această problemă este să frecați hota cu detergent de vase și un burete bun, dar nu faceți decât să împrăștiați murdăria. Iar dacă apelați la peria de sârmă, pe hotă vor rămâne zgârieturi inestetice.

Când vine vorba de îndepărtarea petelor de grăsime, substanțele chimice din comerț pot fi eficiente, dar și abrazive, lăsând în urmă reziduuri. Se pare că un ingredient banal din bucătărie oferă o abordare mai blândă și mai eficientă. Este vorba despre uleiul vegetal!

Ingredientul care îndepărtează petele de grăsime

De fapt, murdăria de pe hotă este o combinație de grăsimi și uleiuri amestecate cu praf, care se agață cu încăpățânare de suprafețe și formează o mâzgă greu de desprins. Cu toate acestea, acizii grași din uleiul vegetal ”conving” grăsimea să slăbească strânsoarea murdăriei care s-a acumulat în timp. Apoi creează un fel de înveliș în jurul grăsimii pentru a ajuta la îndepărtarea acesteia de pe suprafața hotei.

Pentru început, veți avea nevoie de o cârpă curată din microfibră sau un prosop de hârtie și ulei vegetal (sau de măsline). Adăugați câteva picături de ulei și începeți prin a freca petele grase, cu o mișcare circulară. Pentru petele încăpățânate, aplicați mai multe picături de ulei direct pe cârpă și repetați operațiunea. Pentru o protecție suplimentară, lustruiți suprafața cu o cârpă uscată.

Cum previi depunerea petelor de grăsime

După fiecare sesiune de gătit, după ce aragazul și hota s-au răcit, găsiți-vă timp pentru a șterge hota cu o cârpă umedă. Astfel, stropii de grăsime vor fi îndepărtați înainte să întărească, necesitând curățări profunde mai puțin frecvente. Pentru pete mai dure, umeziți cârpa cu apă cu detergent de vase și lucrați cu granulația suprafeței. Nu este nevoie de spălare sau abrazivi – presiunea ușoară este suficientă.

Dacă ați descoperit o crustă de murdărie care nu iese cu niciun chip, luați o periuță de dinți pe care nu o mai folosiți și frecați pata cu bicarbonat de sodiu, până când acțiunea abrazivă o eliberează. La final, ștergeți cu o cârpă sau cu un burete din microfibră umedă.

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……Sursa Ciao

Share This Article
Leave a comment