O trupă rock din Rusia, ai cărei membri au criticat războiul, a fost deportată din Thailanda

admin
media 163669315608263700.jpg

Membrii unei trupe de rock din Rusia care au criticat războiul din Ucraina au fost deportați din Thailanda. Ei au fost arestați în stațiunea Phuket pentru că lucrau fără permis. Totuși, ei au fost trimiși în Israel și nu în Rusia, unde ar fi putut fi arestați, potrivit Reuters, relatează Mediafax.

Activiștii pentru drepturile omului s-au temut că membrii trupei rock Bi-2 vor fi aspru pedepsiți dacă vor fi trimiși în Rusia. Grupul s-a refugiat în Thailanda după ce a condamnat războiul din Rusia. Solistul său Igor Bortnick a fost etichetat de autoritățile ruse drept „agent străin”, după ce l-a criticat online pe președintele Vladimir Putin.

Cei șapte membri ai trupei au fost reținuți pe 24 ianuarie și duși într-un centru de detenție din Bangkok. De obicei, străinii sunt deportați în țările de origine. Totuși, procedurile din Thailanda permit ca deportările să se facă în alte țări dacă sunt invocate motive serioase privind siguranța persoanelor.

De asemenea, persoanele cu dublă cetățenie au opțiunea de a alege țara unde sunt trimise. Câțiva membri ai trupei dețin atât cetățenia rusă, cât și cea israeliană, iar grupul avea sediul în Israel în anii 1990. De aceea, trupa a cerut să fie deportată în Israel, iar solicitarea a fost acceptată.Sursa Stiri pe Surse

Share This Article
Leave a comment