Transylvania Open 2024 (LIVE pe Pro Arena și VOYO / 3-11 februarie) întrece așteptările: câte românce vom avea pe tabloul principal

admin
transylvania open 2024 live pe pro arena si voyo intrece asteptarile cate romance vom avea pe tabloul 69 size6.jpg

Marcu Czentye

Data publicarii: Joi 01 Februarie 2024, 20:15

Data actualizarii: Joi 01 Februarie 2024, 20:17


Transylvania Open 2024 (3-11 februarie) va fi transmis în direct de

Pro Arena și VOYO. Ajuns la a patra ediție, turneul WTA 250 de la Cluj-Napoca va stabili noi recorduri în ce privește numărul de jucătoare din top 100 WTA care vor sosi în inima Transilvaniei. 


21 de jucătoare din prima sută a elitei mondiale și-au anunțat deplasarea în România, la începutul lunii februarie, iar cea mai faimoasă jucătoare este fostul număr unu mondial, Karolina Pliskova.


Fost număr 1 WTA, Karolina Pliskova are un palmares impecabil în inima Ardealului


  • Simona Halep și Gabriela Ruse, finaliste în edițiile 2021, respectiv 2023 ale Openului Transilvaniei.


  • Emma Răducanu și Genie Bouchard au participat în turneul de la Cluj, în 2021, respectiv 2022. 


Cehoaica a mai jucat în Arena BT din Cluj-Napoca în cadrul sfertului de finală Fed Cup disputat între România și Cehia, în februarie 2016.


Atunci, Pliskova a adus Cehiei toate cele trei victorii de care a avut nevoie pentru calificarea în semifinale: le-a învins pe Simona Halep și pe Monica Niculescu, în proba de simplu, dar și pe Andreea Mitu și Raluca Olaru, alături de Barbora Strycova, în meciul decisiv, derulat în proba de dublu.  


Româncele care participă la Transylvania Open 2024


  • 7 românce, anunțate deja pe tabloul principal. 


Organizatorii clujeni nu au lăsat-o pe „localnica” Ana Bogdan să rămână singura jucătoare din țara noastră pe tabloul principal, așa cum a reieșit din lista preliminară a participantelor anunțate.


Directorul turneului, Patrick Ciorcilă i-a oferit wildcard finalistei Gabriela Ruse – retrase prematur din vara australiană de tenis, în urma unei rupturi musculare la nivel abdominal -, dar și consacratei Jaqueline Cristian, o prezență constantă în edițiile 2021-2023 ale Openului Transilvaniei. 


În cele din urmă, Jaqueline Cristian a pătruns direct pe tabloul principal, în urma retragerii din turneu a Annei Kalinskaya, iar wildcardul lăsat liber i-a fost acordat Andreei Mitu. 


Dincolo de tripleta Bogdan – Ruse – Cristian, fanii tenisului românesc le vor putea urmări în competiția propriu-zis pe promițătoarele Mara Gae – campioană US Open la junioare, în proba de dublu feminin -, dar și pe Anca Todoni, care la 19 ani este clasată în top 250 WTA. 


Nu în ultimul rând, Miriam Bulgaru va reveni la Cluj-Napoca, sportiva din Alba Iulia primind la rândul său un wildcard, după victoria semnată anul trecut pe tabloul principal. 


Dayana Yastremska, Alize Cornet și Sara Errani vor juca în calificările Openului Transilvaniei


Unul dintre aspectele nebănuite ale ediției 2024 a turneului WTA de la Cluj-Napoca este că ucraineanca Dayana Yastremska – semifinalistă la Melbourne – va fi nevoită să joace în turneul preliminar, la fel ca Alize Cornet sau Sara Errani – jucătoare cu experiență vastă în WTA. 


Italianca Sara Errani este fostă finalistă a turneului de la Roland Garros (2012). Gabriela Ruse: „Simona Halep a fost idolul meu toată viața”Transylvania Open 2024: prețurile biletelor, între 65 și 590 de lei


Iubitorii de sport vor putea vedea la Cluj-Napoca tenis din circuitul WTA contra unor sume cuprinse între 65 și 590 de lei.


590 de lei este costul unui abonament care permite accesul pe întreaga durată a turneului, în timp ce 65 de lei este tariful aplicat pentru primele tururi. 


Pentru fazele sferturilor și semifinalelor, spectatorii vor trebui să plătească câte 95 de lei pentru un tichet de acces, în timp ce finalele de simplu și de dublu – programate duminică, 11 februarie – vor fi de urmărit după achitarea unui bilet în valoare de 190 de lei.Competiția WTA 250 de la Cluj-Napoca va avea loc cu patru luni înainte de meciul demonstrativ pe care Simona Halep îl va juca alături de Andrei Pavel împotriva celor mai celebri soți din lumea tenisului: Steffi Graf și Andre Agassi


Evenimentul va avea loc în data de 15 iunie 2024 în cadrul Sports Festival. 


Pro Arena și VOYO vor transmite Transylvania Open 2024 și meciul de epocă dintre Halep / Pavel și Graf / Agassi. „Nu m-am gândit nicio secundă că voi ajunge în finală” Gabriela Ruse a plâns la ceremonia de premiere de la Transylvania Open 2023
Halep / Pavel vs. Graf / Agassi va fi LIVE pe Pro Arena și VOYO (15 iunie 2024)
Sursa Sport.ro

Share This Article
Leave a comment