VIDEO/ Flota Mării Negre primește o nouă lovitură

admin
media 170122926376976800.jpg

Serviciul de informații militar al Ucrainei (HUR) a declarat la 1 februarie că agenții săi au scufundat peste noapte o corvetă rusească de rachete Ivanovets din clasa Tarantul din flota Mării Negre, în largul Crimeei ocupate.

Serviciile de informații militare ale Ucrainei au lansat un videoclip cu o dronă navală apropiindu-se de o navă și a urmat o explozie.

Mesajul însoțitor spunea că Ivanovets a primit „lovituri directe la carenă” și a fost deteriorat iremediabil. Ivanovets s-au scufundat după aceea, a spus serviciile de informații militare.

Serviciile de informații militare ale Ucrainei au spus că nava costă aproximativ 60-70 de milioane de dolari.

Potrivit informațiilor preliminare, informațiile militare au declarat că operațiunile de căutare și salvare ruse au fost eșuate.

Ivanovets a fost implicat în exerciții cu foc viu în Marea Neagră în iulie 2023, după ce Rusia s-a retras din Inițiativa privind cerealele Mării Negre și a declarat ulterior că toate navele care navighează către porturile ucrainene vor fi considerate ținte militare.

Presupusa scufundare a navei Ivanovets are loc la doar o lună după ce nava rusă de debarcare Novocherkassk a fost lovită de rachete ucrainene în timp ce era andocata la Feodosia, în Crimeea ocupată.

Lovitura „a distrus complet” nava, a declarat Ministerul Apărării din Regatul Unit.

Ucraina a lovit în mod repetat flota rusă de la Marea Neagră de la începutul invaziei la scară largă, inclusiv scufundarea navei de crucișat-amiral Moskva în aprilie 2022 și un atac devastator cu rachete asupra sediului flotei din Crimeea ocupată în septembrie 2023, care ar fi ucis peste 30 de persoane. ofiţeri.

 Sursa Stiri pe Surse

Share This Article
Leave a comment