„A stat trei ore cu mine!” Românul antrenat de Jurgen Klopp dezvăluie pe ce ‘tehnică’ se baza neamțul de la Liverpool

admin
anuntul presei din spania despre viitorul lui jurgen klopp indiciul care il apropie si mai mult de fc size6.jpg

SPORT.RO

Data publicarii: Vineri 02 Februarie 2024, 10:58

Data actualizarii: Vineri 02 Februarie 2024, 11:15


Marius Niculae (43 de ani) lucrează la FRF din august 2021. Campion cu Dinamo în 2000 și cu Sporting Lisabona în 2002, „Săgeată”, cum i se spunea pe vremea când juca fotbal, are 43 de selecții la naționala de seniori a României, pentru care a înscris 15 goluri. 


Românul antrenat de Jurgen Klopp


În CV-ul său se află și gruparea germană Mainz, unde a fost antrenat de celebrul Jurgen Klopp, tehnicianul care a anunțat că o va părăsi pe Liverpool la finalul acestui sezon. 

  • Marius Niculae / Foto - Gabriel Chirea


Marius Niculae a dezvăluit ce metode avea tehnicianul neamț în urmă cu două decenii. După ce a fost antrenor la Mainz, Klopp a cunoscut consacrarea la Borussia Dortmund. 


”Juca în 4-3-3, care se transforma în 4-5-1. Trebuia să ne apărăm, nu puteam să facem acel pressing al echipelor mari. Noi ne apăram, dar pe tranziția pozitivă trebuia să fim cel puțin 4-5 jucători în careul advers. Trebuie să vin în zonă și cine venea în zona mea trebuia să-l marchez. Iar când marcam, trebuia să ajungem în sprint în careu cu viteza cea mai mare L-am avut antrenor. Avea discuții dese individuale cu jucătorii. 


Asta i-a dat încredere și lui Salah (n.r. la Liverpool). Avea nevoie de un tată ca să îl încurajeze. Asta a făcut și cu mine când am ajuns la Mainz. A stat trei ore cu mine. Știa să fie și dur, dar și ca un părinte când era cazul”, a declarat Marius Niculae, potrivit Digisport. 


Marius Niculae a jucat un singur sezon la Mainz, înainte de a se transfera în Scoția la Inverness, în vara anului 2007 din postura de jucător liber de contract. Bucureșteanul în vârstă de 43 de ani a evoluat în 10 partide pentru gruparea din Germania.


Marius Niculae: „Eu tot așteptam buldozerul ăla, încă n-a venit”


Actuamente director sportiv la FRF și coordonatorul secțiilor de minifotbal de la Clubul  Sportiv Dinamo, „Săgeată”, cum i se spunea pe vremea când era atacant, crede că gruparea roș-albă are nevoie de ceva esențial pentru a ajunge din nou unde a fost odată. Iată mai jos ce spunea anul trecut Niculae într-un interviu pentru Sport.ro, realizat de jurnalistul Florin Caramavrov.


„Când se va face stadionul, nu vor mai fi probleme. Vor fi și bani, sponsori, iar exemplul cel mai concludent este Rapid. Când a fost gata stadionul, a venit și domnul Șucu, a investit și iată că se bat la titlu. Va fi o emulație, sută la sută, și la Dinamo. Eu tot așteptam buldozerul ăla, încă n-a venit. Dar cu siguranță stadionul se va face”. 


VIDEO Scene emoționante cu Jurgen Klopp în FA Cup, competiție transmisă de PRO ARENA ȘI VOYO
Sursa Sport.ro

Share This Article
Leave a comment