Carduri pentru Jocurilor Olimpice. Team România poate primi premiile pentru medalii pe un card special dedicat competiției

admin
carduri pentru jocurilor olimpice team romania poate primi premiile pentru medalii pe un card special 8 size6.jpg

SPORT.RO

Data publicarii: Vineri 02 Februarie 2024, 15:00

Data actualizarii: Vineri 02 Februarie 2024, 14:55


În 2022, Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) și Banca Transilvania (BT) au anunțat un parteneriat prin care compania a devenit Partener Oficial – Banca Oficiala a Echipei Olimpice – „Team Romania” pe o durată de trei ani. 


A fost lansat un card bancar dedicat JO 2024


Ieri, COSR, BT și Visa au reiterat că sprijinul se va întinde și pe durata JO 2024, urmând ca cei peste 60 de sportivi deja calificați și cei care vor obține biletele pentru Paris în lunile următoare să beneficieze de ajutor financiar și logistic din partea băncii din Cluj-Napoca și a companiei americane, ultima fiind și sponsor oficial al Comitetului Internațional Olimpic (CIO). 

  • Parteneriat COSR - BT / Foto - Gabriel Chirea


De asemenea, cele două instituții au anunțat și lansarea unui card bancar virtual dedicat JO 2024, pe care apr imagini cu sportivi. Din partea COSR a ținut un discurs președintele Mihai Covaliu, ceilalți vorbitori care au urat succes sportivilor români la Paris fiind Omer Tetik (Director General al BT), Oana Ilaș (Director General Adjunct Retail Banking BT) și Cătălin Crețu (General Manager, Bulgaria, Croatia, Romania, Slovenia al Visa Europe).  


Bellu, Brânză și Tîrlea, printre invitații la eveniment


La eveniment au fost prezenți oficiali și mari campioni ai României, precum Octavian Bellu (antrenor gimnastică), Ana Maria Brânză (scrimă), Marian Drăgulescu (gimnastică), Alina Dumitru (judo), Violeta Beclea (atletism), Ionela Tîrlea (atletism), Irina Deleanu (președinta FR Gimnastică Ritmică), Virgil Stănescu (baschet), George Boroi (secretar general al COSR), Costin Mega (director FCV farul Constanța) sau Tiberiu Ușeriu (ultramaratonist, câștigător 6633 Arctic Ultra). 


Conform HG 1447/2007, medaliații olimpici vor primi 35.000 de euro pentru o medalie de aur, 28.000 de euro pentru locul al doilea pe podium și 21.000 de euro pentru medalia de bronz, iar locurile 4 (14.000 de euro), 4 (10.500 de euro) și 6 (7.000 de euro) vor și ele să fie premiate de COSR. La acestea se vor adăuga mașini și alte sume de bani din partea sponsorilor, dar și alte premii din partea federațiilor, cluburilor și sponsorilor individuali.   


Foto – BT, Gabriel Chirea Sursa Sport.ro

Share This Article
Leave a comment