După ce a avertizat Europa să se pregătească de un conflict cu Rusia, ministrul german al Apărării s-a însurat

admin
media 170689311345813800.jpg

Ministrul german al Apărării Boris Pistorius şi partenera sa Julia Schwanholz s-au căsătorit, relatează vineri dpa și Agerpres.

Nunta a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, a afirmat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Pistorius, 63 de ani, şi Julia Schwanholz, politolog – ambii membri ai social-democraţilor, de guvernământ – au avut în mod repetat apariţii publice împreună.

De când Pistorius a preluat conducerea Ministerului Apărării, în urmă cu peste un an, el a devenit rapid cel mai popular politician din Germania, conform sondajelor de opinie.

Sprijinul său ferm pentru Ucraina şi maniera s-a prietenoasă i-au adus mulţi fani, în pofida scăderii popularităţii partidului său, susţine DPA.

Avertismente privind războiul cu Rusia

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a avertizat încă o dată împotriva riscului de război, repetând de câteva săptămâni că, deși un atac rusesc nu pare probabil „deocamdată”, ar putea fi în câțiva ani.

„Trebuie să ne obișnuim din nou cu ideea că ar putea exista o amenințare de război în Europa” și asta „înseamnă că trebuie să ne pregătim pentru război, că trebuie să fim capabili să ne apărăm și să pregătim Bundeswehr și societatea pentru acesta, a subliniat Pistorius.

„Experții noștri se așteaptă ca, în cinci până la opt ani, să existe o perioadă în care acest lucru poate deveni posibil”, a spus el.

„De asemenea, trebuie să fim capabili să purtăm un război”, a insistat el.

Apel la serviciu militar obligatoriu

Pistorius consideră, având în vedere situaţia în domeniul securităţii şi nevoile Bundeswehr (armata germană), că Germania trebuie să se gândească să reintroducă serviciul militar obligatoriu.

„Trebuie să ne întrebăm cine trebuie să apere această ţară atunci când lucrurile devin serioase”, a declarat miercuri Boris Pistorius, în timpul unei dezbateri cu privire la buget, în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german.Sursa Stiri pe Surse

Share This Article
Leave a comment