Exportul de gaze prin Azerbaidjan, o variantă cât mai plauzibilă pentru companiile din Turcia și Turkmenistan

admin
media 166447420071965900.png

Reprezentanţii Turkish Petroleum Pipeline Corporation (BOTAS), o companie de stat societatea de comercializare a țițeiului și a gazelor naturale și Turkmengaz, compania națională de gaze din Turkmenistan au organizat o întâlnire pentru a discuta perspectivele exportului de gaz turkmen către Europa prin Azerbaidjan și Turcia, rapoarte de tendință. Întâlnirea a avut loc la sediul BOTAS din Ankara. informează trend.az.

În cadrul întâlnirii, delegația turcă a subliniat importanța colaborării cu Turkmenistanul în acest domeniu; subliniind rolul său integral în eforturile strategice ale Turciei de a să își consolideze poziția de hub cheie pentru comerțul regional cu gaze.

Se presupune că gazul turkmen va fi furnizat către Turcia prin Azerbaidjan, iar o parte din acest volum va fi apoi direcționată în Europa. Totodată, oficialii BOTAS și-au exprimat disponibilitatea de a să ofere sprijin total părții turkmene în punerea în aplicare a acestora Planuri.

Turcia intenționează să extindă sursele de aprovizionare cu gaze, inclusiv importurile din Azerbaidjan și Turkmenistan, precum și achiziționarea de gaz natural lichefiat (GNL) din alte țări cu exporturi în Europa.

Aceste măsuri fac parte din strategia Turciei de a-și stabili rolul de important centru de export al gazelor naturale.Sursa Stiri pe Surse

Share This Article
Leave a comment