Kim Jong-un a inspectat şantierul naval militar Nampo

admin
media 169456443158121100.jpg

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a inspectat un șantier naval și a subliniat importanța unei forțe navale puternice în „pregătirile de război”, a anunțat vineri presa de stat KCNA, informează Rador Radio România.

Vizita lui Kim Jong-un este făcută publică după ce Coreea de Nord a testat duminică noile sale rachete de croazieră lansate de pe submarin (SLCM), lansând o rachetă îmbunătățită pentru a doua oară într-o săptămână și accelerând înarmarea nucleară a marinei sale, potrivit presei de stat. „Întărirea forței navale este cea mai importantă problemă în avansarea pregătirilor de război”, a declarat Kim, citat de KCNA, în timpul vizitei sale la șantierul naval Nampho, o bază militară de construcții navale denumită și Nampo.

Kim Jong-un a fost informat cu privire la diferite construcții de nave de război, în cadrul unui „plan uriaș” decis de conducerea nord-coreeană, a precizat KCNA, fără a oferi detalii. Luni, KCNA a precizat că liderul nord-coreean a inspectat construcția unui submarin nuclear și a discutat aspecte legate de fabricarea altor tipuri de nave de război noi, dar nu a oferit, de asemenea, detalii.Sursa Stiri pe Surse

Share This Article
Leave a comment