Numărul militarilor s-a redus dramatic, în vreme ce ministrul Apărării cere revenirea la stagiul militar obligatoriu

admin
media 149396980534886300.jpg

Numărul militarilor din armata germană s-a redus la 181.500, în pofida eforturilor guvernului de a creşte efectivele armatei, a declarat vineri Ministerul Apărării german pentru dpa.

Astfel, la sfârşitul anului trecut, numărul militarilor de carieră şi cu contract temporar din Bundeswehr, precum şi al voluntarilor din serviciul militar, s-a redus cu 1.500 faţă de anul precedent.

La sfârşitul anului 2022, Bundeswehr avea 183.050 de militari.

Scopul principal al Bundeswehr este şi rămâne consolidarea pregătirii personalului, a declarat o purtătoare de cuvânt a armatei germane.

„Avem nevoie de bărbaţi şi femei calificaţi şi pregătiţi operaţional disponibili într-un număr suficient pentru sarcinile şi misiunile care urmează”, a mai spus ea, potrivit Agerpres.

Efectele din ce în ce mai vizibile ale schimbărilor demografice şi sociale devin evidente în practic toate profesiile şi domeniile, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Ea a explicat că Bundeswehr trebuie să concureze cu sectorul privat pentru candidaţii la locurile de muncă, în condiţiile în care angajatorii se confruntă cu o lipsă de personal calificat în Germania.

Un „pachet de măsuri şi iniţiative” a fost introdus cu scopul de a creşte atractivitatea, de a acţiona mai flexibil şi de a reacţiona mai rapid, a remarcat ea.

Scopul declarat al Germaniei este ca armata să-şi mărească efectivele pentru a ajunge la 203.000 de militari până în 2031.

Pe fondul scăderii efectivelor, a existat şi o dezbatere recentă cu privire la reintroducerea recrutării obligatorii sau a recrutării de militari care nu sunt cetăţeni germani.

În Germania, recrutarea a fost suspendată, dar nu desfiinţată, în 2011, după ce a fost în vigoare timp de 55 de ani.Sursa Stiri pe Surse

Share This Article
Leave a comment