Șefa ANM anunță că ninsorile revin în România

admin
media 170082666597704900.jpg

Vremea se schimbă rapid în România. Deși pentru săptămâna viitoare sunt anunțate temperaturi de 18 grade, vremea se schimbă radical înainte de încălzire.

Șefa ANM, Elena Mateescu, spune că în unele zone revin ninsorile

”Vorbim de o săptămână mai caldă decât în mod obișnuit pentru intervalul 5 februarie-12 februarie, pentru că abaterile termice la nivelul temperaturii medii din această săptămână vor fi mai mari de 7…8 °C, ceea ce înseamnă, din punctul de vedere al ecartului valorilor zilnice de temperaturi, la nivelul maximelor, în special începând de joi, valori între 10…16 °C în zona de sud a țării, vineri și sâmbătă până la 16…17 °, iar duminică, 11 februarie, valori de 17…18 °, local în sudul extrem, chiar 19…20 °.

Până atunci însă vorbim de o vreme în general închisă astăzi, în partea de sud și sud-est a țării, va fi posibil să consemnăm precipitații sub formă de ninsoare la munte, în Maramureș, în Transilvania, în nordul Moldovei, mixte în Banat și Crișana dar și intensificări ale vântului asociate în special la munte, cu rafale de 60-80 km/h, în zona înaltă, iar în zonele mai joase, 40-50 km/h.

La acest sfârșit de săptămână, în mod deosebit, valori ale temperaturilor maxime de la zero până la 10…12 °, dar și minime mai ridicate comparativ cu intervalul anterior.

Dacă mâine dimineață contăm pe o minimă între – 8 până la 0 °C, sfârșitul de săptămână va aduce inclusiv în Capitală o minimă de – 2 până la 1 °C”, a explicat directorul ANM la Antena 3 CNN.

 

 Sursa Stiri pe Surse

Share This Article
Leave a comment