Anunțul momentului în România despre anvelopele de iarnă! Toți șoferii trebuie să știe asta: Nu s-a schimbat legea

admin
media 160641593848571900.jpg

Registrul Auto Român vine cu precizări speciale după mai multe știri care anunțau schimbarea legii privind folosirea anvelopelor de iarnă.

Iată mesajul transmis de RAR

„Probabil vă întrebați de ce am vrut să atragem atenția asupra acestui subiect, iar explicația are legătură cu apariția unor informații care pot induce în eroare șoferii cu privire la folosirea corectă a anvelopelor destinate sezonului rece.

În România nu a existat, înainte de anul 2011, nicio lege care să prevadă obligativitatea folosirii anvelopelor de iarnă în anumite condiții, această reglementare fiind introdusă prin Ordonanța Guvernului nr. 5/2011. Totodată, legislația nu prevede o dată limită pentru montarea sau demontarea cauciucurilor specifice sezonului rece, acestea fiind necesare atunci când autovehiculul circulă pe un drum public acoperit cu gheață, zăpadă sau polei. Toate anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă – engl. mud and snow), sub forma M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră.

Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări după anul 2011, iar dacă acest lucru se va întâmpla, noi vom da primii știrea”.Sursa Stiri pe Surse

Share This Article
Leave a comment