Compania de Drumuri a lansat o nouă licitație pentru proiectarea lotului Caransebeș-Lugoj

admin
media 167712958237125400.jpg

Compania de Drumuri a lansat o nouă licitație pentru proiectarea lotului Caransebeș-Lugoj, care face parte din proiectul autostrăzii dintre Craiova și Lugoj, legătura modernă între Oltenia și Banat.

Prima licitație pentru lotul de 50km, începută în aprilie 2022, a fost anulată pentru că firma din Turcia care urma să semneze contractul nu a mai depus toate documentele.

Primul mare pas pentru realizarea tronsonului de autostradă dintre municipiile bănățene Lugoj și Caransebeș (parte a Autostrăzii Sudului), respectiv, realizarea studiului de fezabilitate, a primit undă verde zilele trecute, ca urmare a retragerii contestației depuse față de rezultatele din 28 februarie ale licitației aferente.

După cum a făcut atunci cunoscut Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, câștigătoare a contractului de peste 12 milioane de lei (fără TVA) pentru cei 50 de kilometri ai lotului Lugoj – Caransebeș a fost desemnată firma Inpro Muhendislik Mușavirlik Anonim Șirketi, o companie turcească care are deja un portofoliu mai larg de lucrări de infrastructură în țara noastră. Singura contestație depusă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a fost retrasă, astfel că poate fi semnat contractul de atribuire.

Pentru tronsonul dintre Lugoj și Caransebeș, durata alocată realizării studiului de fezabilitate este de 20 de luni. Abia în urma acestui studiu și a celor aferente celorlalte trei tronsoane ale magistralei Lugoj – Filiași se va stabili dacă aceasta va fi construită în regim de drum expres sau de autostradă.

 Sursa Stiri pe Surse

Share This Article
Leave a comment