Fotbalul se trăiește la altă intensitate în Africa! Calificare cu scandal pentru Costa de Fildeș, în semifinalele Cupei Africii

admin
fotbalul se traieste la alta intensitate in africa calificare cu scandal pentru costa de fildes in semifinalele size6.jpg

SPORT.RO

Data publicarii: Sambata 03 Februarie 2024, 23:10

Data actualizarii: Sambata 03 Februarie 2024, 23:19


Costa de Fildeș s-a calificat în semifinalele competiției, pe care o găzduieşte, printr-o victorie dramatică în faţa reprezentativei Mali cu scorul de 2-1 (0-0, 1-1), după prelungiri, la Bouake.


Malienii au avut şansa deschiderii scorului, dar Adama Traore a ratat un penalty în minutul 16. Ivorienii au rămas în zece oameni încă din prima repriză, când a fost eliminat Odilon Kossounou (43).


Totuşi, Mali a deschis scorul, prin Nene Dorgeles (71), „elefanţii” egalând in extremis, prin Simon Adingra (90).


Calificare, în ultimele secunde ale prelungirilor


Costa de Fildeș a marcat golul victoriei în minutele adiţionale ale prelungirilor, prin Oumar Diakite (120+2), după care fiecare echipă a mai avut câte un jucător eliminat, malienii pe Hamari Traoré (120+5), iar ivorienii pe autorul golului decisiv (120+3).


Finalul meciului a fost unul tensionat, jucătorii din Mali au sărit să-l ia la bătaie pe arbitru, iar brigada a fost scoasă de pe teren sub protecția forțelor de ordine.


Ivorienii, care au ieşit cu emoţii din grupă, după ce s-au clasat pe locul al treilea, cu trei puncte şi golaveraj negativ, vor juca în penultimul act cu RD Congo.


În cea de-a doua semifinală se vor înfrunta Nigeria și câștigătoarea partidei dintre Capul Verde și Africa de Sud.Sursa Sport.ro

Share This Article
Leave a comment