Ministerul Energiei din R.Moldova a dezminţit informaţia potrivit căreia ar fi fost luată o decizie politică cu privire la livrările de gaz rusesc

admin
media 170627301354378000.jpg

Ministerul Energiei din Republica Moldova a dezminţit informaţia potrivit căreia ar fi fost luată o decizie politică cu privire la livrările de gaz rusesc în republică.

Ministerul Energiei din Republica Moldova nu a luat o decizie politică cu privire la furnizarea de gaze rusești, a declarat ministrul energiei, Victor Parlicov, anunţă postul de radio Sputnik preluat de stiripesurse.md si citat de Rador Radio România.

Potrivit lui Parlicov, Republica Moldova mizează să se ajungă la un consens în problema livrărilor de gaze, luând în calcul politica de prețuri a furnizorilor.

Autorităţile de la Chișinău, consideră că Gazprom este unul dintre potențialii exportatori, dar guvernul intenționează să efectueze o analiză comparativă a situației de pe piață și să decidă asupra achiziției de gaze la cele mai favorabile prețuri pentru consumatori.

Parlikov a subliniat că R.Moldova are dreptul să-şi aleagă jucătorii de pe piață. Anul trecut, țara a renunţat la livrările de la Gazprom din cauza faptului că prețurile concurenților erau unele mult mai reduse.

Ministrul a caracterizat această decizie ca fiind una ‘extrem de pragmatică’, deoarece autoritățile, în primul rând, țin cont de interesele cetățenilor și nu se ghidează de situația din politica externă. R.Moldova așteaptă o ofertă din partea Rusiei, dar dacă aceasta este nerentabilă, atunci Chișinăul are dreptul să refuze cooperarea.Sursa Stiri pe Surse

Share This Article
Leave a comment