‘Se pot întâmpla multe’/ Ce spune despre demisie în caz că AUR e peste PNL la alegeri

admin
media 170690839993520500.jpg

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a refuzat să spună dacă demisionează în cazul în care PNL se va clasa în spatele AUR la alegerile europarlamentare din luna iunie. „Noi ne aflăm aci să luptăm, nu să demisionăm”, a declarat Nicolae Ciucă la Prima TV. Liderul PNL susţine că obiectivul partidului este să câştige alegerile europene, chiar dacă, în acest moment, PNL este la o distanţă de 10 procente faţă de PSD, potrivit sondajelor de opinie.

Liderul PNL Nicolae Ciucă a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă va demisiona din fruntea partidului în cazul în care PNL va fi învins de AUR la alegerile europarlamentare.

„Noi ne aflăm aci să luptăm, nu să demisionăm. Partidul trebuie să înţeleagă că e angajat la luptă şi că nu se gândeşte nimeni la demisie. Ca atare, în momentul de faţă, demisia presupune că fie ai greşit cu ceva şi atunci îţi asumi şi demisionezi, fie nu eşti în măsură să mai continui lupta şi atunci laşi locul liber pentru altă echipă. Noi trebuie să fim angajaţi să ducem această luptă electorală. PNL a câştigat alegerile locale, alegerile prezidenţiale şi alegerile europarlamentare. Avem 1.232 de primari, avem 14.185 de consilieri locali şi judeţeni, avem o armată de oameni care trebuie să fie angajaţi şi să vadă obiectivul partidului, pentru că aici nu e vorba de obiectivul personal, astfel încât să abordăm alegerile cu spiritul şi cu convingerea că putem câştiga”, a spus Ciucă la Prima TV, potrivit news.ro.

Întrebat care e obiectivul PNL, Nicolae Ciucă a răspuns: „Avem obiectiv să câştigăm alegerile”.

Nicolae Ciucă sfidează sondajele

Cât despre faptul că PNL se află în acest moment la 10 procente în spatele PSD, Nicolae Ciucă a comentat: „Se pot întâmpla multe până la toamnă”.

Atenţionat că primele alegeri sunt în iunie, nu la toamnă, Nicolae Ciucă a răspuns: „Şi până atunci avem suficient timp să le explicăm oamenilor cu onestitate, cu calm, cu credibilitate, să prezentăm ce am făcut, să recunoaştem ce nu am făcut. Românii apreciază oamenii când sunt sinceri şi când au puterea să recunoască şi pe cele bune, şi pe cele rele”.

PSD ar obţine 29,5% din voturi, PNL – 18,8%, AUR – 18,4% dacă duminică ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, relevă un sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, procentele fiind raportate la numărul celor care au exprimat preferinţa pentru un partid din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu vin sigur vot. Procentele se modifică în cazul celor care declară că în mod singur vor merge să voteze şi care şi-au exprimat preferinţa pentru un partid din listă: 27.1% dintre alegători ar vota cu PSD, 19.8% cu PNL, iar 17.9% cu AURSursa Stiri pe Surse

Share This Article
Leave a comment