Un superstar, 6 ghete și 8 milioane de dolari! Licitație-record de lux la Sotheby’s

admin
un superstar 6 ghete si 8 milioane de dolari licitatie record de lux la sotherby s size6.jpg

SPORT.RO

Data publicarii: Sambata 03 Februarie 2024, 15:02

Data actualizarii: Sambata 03 Februarie 2024, 15:02


Şase ghete de baschet marca Nike Air Jordan, purtate în anii 1990 de fostul superstar al NBA Michael Jordan, au fost vândute la licitaţie pentru suma de opt milioane de dolari, un record pentru acest lot unic, a anunţat casa de licitaţii Sotheby’s, citată de AFP.


Este vorba de şase ghete diferite (şi nu de trei perechi) pe care Michael Jordan le-a donat unui responsabil cu comunicarea din cadrul echipei Chicago Bulls, după fiecare dintre meciurile sale decisive care care au permis „taurilor” să câştige şase titluri în NBA, în perioadele 1991-1993 şi 1996-1998.


Prețul de achiziție este un record


Preţul de achiziţie atins la licitaţia organizată de Sotheby’s la New York, opt milioane de dolari, este un record pentru acest lot atipic şi al doilea înregistrat vreodată la vânzarea unor articolele sportive de colecţie care i-au aparţinut lui Michael Jordan.


Această „Dynasty Collection” a atins „vârful” preţului acestor obiecte sportive de colecţie, a precizat Sotheby’s într-un comunicat de presă, fără a furniza, ca de obicei, nicio informaţie despre cumpărătorul acestui lot.


În aprilie 2023, compania magnatului franco-israelian Patrick Drahi a vândut la licitaţie o pereche de ghete de baschet purtată de Michael Jordan în timpul ultimei sale finale NBA cu Chicago Bulls, în 1998, pentru 2,2 milioane de dolari.


Michael Jordan și colecția Air Jordan


Cele şase ghete de baschet vândute vineri sunt Air Jordan VI (1991), VII (1992), VIII (1993), XI (1996), XII (1997) şi un Air Jordan XIV (1998). Ele poartă toate semnătura lui Michael Jordan, considerat unul dintre cei mai mai sportivi din istorie.


Michael „Air” Jordan deţine recordul pentru cel mai scump suvenir sportiv din istoria licitaţiilor (10,1 milioane de dolari, în septembrie 2022), scrie Agerpres. Este vorba de un tricoul pe care jucătorul lui Chicago Bulls l-a purtat în finala NBA din 1998 şi care devansează ca valoare tricoul fotbalistului argentinian Diego Maradona, purtat în sfertul de finală împotriva Angliei. la Cupa Mondială din 1986, vândut cu 9,3 milioane de dolari, în mai 2022.


În luna decembrie anului trecut, o colecţie de şase tricouri purtate de Lionel Messi în cursul campaniei câştigătoare a Argentinei de la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, în 2022, s-a vândut cu 7,8 milioane de dolari, reaminteşte Reuters.Sursa Sport.ro

Share This Article
Leave a comment