au fost temeri legate de popularitatea sa, în special în rândul alegătorilor de culoare

admin
media 170669381268209000.jpg

Preşedintele Americii Joe Biden a câştigat, sâmbătă, alegerile primare democrate din statul Carolina de Sud, potrivit proiecţiilor realizate de Edison Research, citate de Reuters, scrie news.ro.

Deşi Biden s-a confruntat cu puţină opoziţie, votul a fost urmărit îndeaproape din cauza îngrijorărilor legate de popularitatea sa, în special în rândul alegătorilor de culoare.

Joe Biden este creditat cu 85.635 de voturi, adică 96,3%,,după 86 la sută din numărarea buletinelor de vot, cu mult în faţa celor doi rivali principali ai săi, Dean Phillips, membru al Congresului american din Minnesota, şi Marianne Williamson, autoarea unor cărţi de dezvoltare personală.

Donald Trump, pe calea unei noi înfrângeri?

„În 2020, alegătorii din Carolina de Sud au fost cei care au dovedit că toţi comentatorii se înşelau, au dat un suflu nou campaniei noastre şi ne-au pus pe calea victoriei”, a declarat, într-un comunicat, staful de campanie al lui Joe Biden.

„În 2024, oamenii din Carolina de Sud au vorbit din nou şi nu am nicio îndoială că ne-aţi pus pe calea unei noi victorii prezidenţiale, iar pe Donald Trump (pe calea unei noi înfrângeri)”, a adăugat acesta.

În timpul alegerilor primare democrate din 2020, Joe Biden şi-a văzut campania accelerată datorită votului negrilor din Carolina de Sud, care l-a propulsat apoi la Casa Albă.Sursa Stiri pe Surse

Share This Article
Leave a comment