Tactica lui Postecoglou cu Drăgușin, criticată în presa din Anglia: „Cu siguranță nu a funcționat!”

admin
tactica lui postecoglou cu dragusin criticata in presa din anglia cu siguranta nu a functionat size6.jpg

SPORT.RO

Data publicarii: Duminica 04 Februarie 2024, 16:42

Data actualizarii: Duminica 04 Februarie 2024, 16:41


Tottenham a condus până spre final cu 2-1, după dubla lui Richarlison și golul lui Harrison din prima repriză, însă Everton a reușit egalarea în minutul 90+4, după ce Branthwaite a marcat în urma unei faze fixe.


„Radu Drăgușin, introdus ca al treilea fundaș central. Cu siguranță nu a funcționat contra lui Everton”


Jurnaliștii britanici de la The Athletic au subliniat după meci incapacitatea lui Tottenham de a „ucide” meciurile atunci când se află în avantaj. Spurs ocupă locul 3 în clasamentul echipelor din Premier League care pierd cele mai multe puncte după ce conduc, iar formația londoneză a ajuns la nu mai puțin de 8 goluri încasate în prelungiri, în acest sezon.


Britanicii scriu despre stilul rigid al antrenorului Ange Postecoglou, care le-ar transmite jucătorilor săi să abordeze o tactică la fel de ofensivă și atunci când se află în avantaj. Totuși, The Athletic a observat și o schimbare după transferul lui Radu Drăgușin, una care nu a dat roade, cel puțin la meciul cu Everton.


„Sunt foarte mulți antrenori care abordează un fotbal ofensiv și care mereu încep meciurile cu aceeași abordare, însă cei mai mulți schimbă tactica în timpul meciului, în funcție de ceea ce se întâmplă. Postecoglou nu este un adept al schimbărilor în timpul meciului, însă este interesant că în ultimele două meciuri a încercat o ajustare fină a planului tactic.


Atât contra lui Everton, cât și împotriva lui Brentford, Radu Drăgușin a fost introdus ca al treilea fundaș central într-o încercare de a o face pe Tottenham mai puțin vulnerabilă contra unor echipe care pun pericol la duelurile aeriene. Cu siguranță nu a funcționat însă ieri, având în vedere modul în care Everton a egalat”, a scris The Athletic.


Cristian Romero, vizat după ultimul meci al lui Spurs: „Drăgușin forțează debutul ca titular”


În același timp, jurnaliștii de la Football London remarcă perioada mai nefastă a lui Cristian Romero, fundașul central campion mondial cu Argentina în 2022.


„Van de Ven are în prezent evoluții mai consistente decât partenerul său din defensivă, Romero, care nu și-a recăpătat încă forma avută înaintea accidentărilor și suspendărilor. Sâmbătă, la meciul cu Everton, portarul WhoScored i-a acordat nota 6,19, cea mai mică dintre cei 22 de titulari.


Nu putem spune că argentinianul nu a avut momente bune, însă este capabil de mai mult. Din cauza loviturii sale de cap pe spate s-a ajuns la golul egalizator al lui Branthwaite.


E nevoie de muncă în apărare, iar faptul că Tottenham va avea cel puțin o săptămână între meciuri până în aprillie acordă suficient timp pentru antrenamente. Radu Drăgușin forțeză debutul său ca titular și așteaptă momentul în care va străluci”, au scris englezii.


  • Tottenham ocupă locul 5 în Premier League, cu 44 de puncte, la șapte lungimi în spatele liderului Liverpool, care are un meci mai puțin.

  • În runda următoare, Tottenham va primi vizita lui Brighton, sâmbătă, de la ora 17:00.Sursa Sport.ro

Share This Article
Leave a comment