Vești importante despre pensii și salarii

admin
media 170050496190416200.jpg

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a vorbit , duminică seară, despre reforma pensiilor. Aceasta aduce vești importante pentru milioane de români.

Invitată la Realitatea Plus, în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel a Ancăi Alexandrescu, Simona Bucura Oprescu a declarat că reforma pensiilor va fi dusă până la capăt, o mare parte din românii urmând să fie beneficiarii acesteia.

„În ceea ce privește reforma pensiilor, nu facem niciun pas înapoi, ne-am angajat că vom fi gata până pe 21 noiembrie 2023 pentru adoptarea acestuia, am fost zis și făcut. Ne-am angajat că legea va fi aplicată corect de la 1 ianuarie, este aplicată. Ați văzut câtă neîncredere cu privire la banii de pensii, banii de pensii sunt prevăzuți în buget”, a declarat ministrul Muncii.

Anterior,  un adjunct al ministrului a vorbit despre modalitatea în care vor fi virați banii în urma recalculării pensiilor.

„Trebuie stabilită în primul rând faptul că această creștere a pensiilor prin recalculare este o chestiune care vine în fiecare lună. Acea diferență va fi plătită practic în fiecare lună, după momentul în care acea recalculare a fost făcută. Să nu înțeleagă cineva că este vorba doar de o creștere o singură dată, iar întrebarea este dacă se dă toată o dată sau dacă se da eșalonat. Deci este vorba despre o sumă de bani care va reveni fiecărei pensii, în funcție de acel sistem de recalculare, în fiecare lună de acum în continuare, conform legislației”, a spus Bogdan Balanişcu, lider PSD Iași și secretar de stat, la Antena 3 CNN.

Concluziile vizitei FMI

Aceasta a adus în discuție și vizita FMI în România și a recomandărilor pe care le-a facut României. Ministrul spune că în anul 2024, în România, vor exista investiții masive. Mai mult, dă asigurări că va scădea evaziunea fiscală.

,,Cu privire la vizita FMI, e foarte important ca mesajul premierului Marcel Ciolacu să se audă, acesta a spus foarte clar că România în acest moment are în 2024 în vedere investiții masive atât pe fonduri naționale și europene, că în ceea ce privește o mai bună colectare și o scădere a evaziunii fiscale.

ANAF e în plin proces de digitalizare, se fac aceste eforturi ca să se simtă în bugetul de stat venituri mai bune, nu facem această reformă pe spinarea populației, e o reformă în care inclusiv aparatul bugetar e regândit ca să se strângă robinetul cheltuielilor publice, să fie cheltuieli care aduc multiplicare în economie. Nicio reformă nu este simplă” , a mai spus ministrul.

Simona Bucura Oprescu a lăudat guvernarea din care face parte, spunând că PSD este partidul care a dus România pe plus de fiecare dată când a fost la guvernare

,,Este evident că de asta suntem social-democrați, că ne dorim să avem o societate mai solidară și veniturile românilor să fie cât mai bune. De fiecare dată când PSD a fost la guvernare, România a fost pe plus. Am avut guvernări care s-au simțit în buzunarele românilor. Asta facem și acum, pentru asta suntem la guvernare, să încercăm să guvernăm bine și să încercăm să fie cât mai mulți români care trăiesc nu pe salariul minim pe economie. „, a spus ministrul.

Câți români trăiesc cu salariul minim

Simona Bucura-Oprescu anunță că din ce în ce mai mulți români trăiesc acum cu un salariu mai mare decât cel minim.

,,Avem într-un an de zile o scădere de la 1,5 milioane de români la 1,2 milioane de români care trăiesc cu salariul minim.”, a concluzionat ministrul.Sursa Stiri pe Surse

Share This Article
Leave a comment