Comunicaţiile au fost întrerupte în Sudan

admin
media 155463561248345200.png

Comunicațiile au fost întrerupte luni pentru majoritatea sudanezilor, în ceea ce două surse din sectorul telecomunicațiilor și agenția de știri de stat aliniată armatei au declarat că a fost o acțiune deliberată a forțelor paramilitare RSF (Forţa de Sprijin Rapid), care luptă împotriva forţelor militare sudaneze.

RSF nu a făcut niciun comentariu, în timp ce o sursă RSF a declarat că paramilitarii nu au avut nicio legătură cu întreruperile.

Mulți sudanezi au declarat că nu au reușit să ia legătura cu membrii familiilor, agravând impactul unui război între RSF și armata sudaneză care a forțat peste 7,5 milioane de persoane să își părăsească locuințele, mărind riscurile izbucnirii unei foamete.

Milioane de oameni se bazează pe plățile online pentru alimente și alte produse de bază, acum inaccesibile din cauza întreruperii rețelei.

Netblocks, un observator al internetului, a împărtășit duminică pe X date care arătau că conectivitatea pentru doi mari furnizori, MTN Sudan, deținut de sud-africani, și Sudani, deținut de stat, a scăzut la zero și aproape de zero începând de vineri.

Potrivit agenției de știri de stat SUNA și celor două surse, RSF a închis conexiunile celor doi furnizori deoarece a cerut restabilirea întreruperilor de rețea în regiunea vestică Darfur, pe care o controlează în mare parte.

Cauza întreruperilor din Darfur nu a fost imediat clară. MTN și Sudani nu au răspuns la o solicitare de comentarii.Sursa Stiri pe Surse

Share This Article
Leave a comment