„Eram iepuraș, fugeam până la Predeal!” Ion Țiriac dezvăluie cum s-a apucat „din greșeală” de tenis, la 15 ani

admin
tiriac i size6.png

SPORT.RO

Data publicarii: Luni 05 Februarie 2024, 17:35

Data actualizarii: Luni 05 Februarie 2024, 17:37


Ion Țiriac (84 de ani) a câștigat proba de dublu a turneului de la Roland Garros din 1970, alături de Ilie Năstase. Fostul tenismen și hocheist român a dezvăluit că a început tenisul întâmplător, pasiunea sa inițială fiind tenisul de masă. 


Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru PRO ARENA, Ion Țiriac a povestit cum a ajuns semifinalist al campionatului național, la doar câteva luni după ce a început să joace tenis, dintr-o ocazie nebănuită.


Ion Țiriac: „M-am apucat de tenis din greșeală. Eram un foarte bun junior la tenis de masă.” 


„M-am apucat de tenis din greșeală. Eram un foarte bun junior la tenis de masă. Eram la Brașov, la faimosul club de sub Tâmpa, unde erau cele patru terenuri de tenis erau și acele două mese de tenis de masă. 


În fiecare zi băteam mingea, dar era mult mai ieftin, și eram foarte bun la treaba asta. Veneau boierii dimineața, înainte să meargă la serviciu, să joace tenis de masă de la 6 la 7 dimineața.


Am început să adun mingile și țin minte, în 5 mai 1955 – eram bătrân, aveam 15 ani, munceam la Steagul Roșu, jucam hochei în fiecare sezon – și nu îi venise partenerul unui dentist. 


Strângeam mingile și i-am cerut racheta. Am luat-o și am început s-o țin de jumătate, pentru că nu știam s-o țin.


Am dat, iar domnul m-a întrebat de când joc tenis. De acum cinci minute, i-am răspuns.„Eu eram iepuraș. Cum să joci un set cu mine? Eu fugeam până la Predeal, nu avea cum să-mi facă punct mie.”


Hai să jucăm un set, mi-a zis. Eu eram iepuraș. Cum să joci un set cu mine? Eu fugeam până la Predeal ca să-mi iau lucruri și să vin înapoi. Nu avea cum să-mi facă punct mie.


S-a supărat și m-a chemat înapoi a doua zi. Și a treia zi, și a patra zi, până când m-a văzut antrenorul echipei de la Steagul Roșu, care era în prima divizie. Atunci, tenisul avea în fiecare oraș echipe, repartizate în divizii. 


Și echipele aveau nevoie de câte un junior per echipă. Pe mine tare mă interesa slujba, terminasem școala din obligație, eram susținător de familie, iar din mai până în septembrie, când am ajuns în semifinala campionatului național… așa am început, din întâmplare, pentru că eu eram jucător de tenis de masă,” a fost dezvăluirea incredibilă făcută de Ion Țiriac, în „Interviul de 10”, difuzat la PRO ARENA. 
Sursa Sport.ro

Share This Article
Leave a comment