Arestovici, arestat în lipsă la Moscova

admin
media 164731873320006700.jpg

Un tribunal din Moscova a dispus măsura arestării preventive în lipsă a inculpatului Oleksi Arestovici, fostul consilier al șefului Biroului Președintelui Ucrainei, anunţă Instanțele de judecată din Moscova, potrivit portalului Meduza.

Tribunalul Basmannîi din Moscova a dispus măsura arestării preventive în lipsă pentru o perioadă de două luni a fostului consilier al șefului Biroului Președintelui Ucrainei. Potrivit Serviciului de presă al Instanțelor de judecată din Moscova, Arestovici este acuzat într-un dosar de propagandă pentru terorism (Partea 2 a Articolului 205.2 din Codul Penal) și difuzarea de ‘informaţii false’ despre armata rusă (p. ‘d’ din partea a 2-a Articolului 207.3 din Codul Penal).

În luna ianuarie 2023, Oleksi Arestovici s-a retras din funcţia de consilier al șefului Biroului Președintelui Ucrainei, după ce acesta a presupus că o racheta rusească care a distrus o clădire rezidențială din Dnipro a fost doborâtă de apărarea antiaeriană ucraineană.

În luna mai 2023, Arestovici a fost inclus pe lista persoanelor acuzate de terorism și extremism de Serviciul Federal de Monitorizare Financiară din Rusia.

În Ucraina, împotriva lui Arestovici au fost deschise două dosare penale – unul pentru ‘propaganda actelor de violență’ (din cauza declaraţiilor sale despre femei făcute într-o înrgistrare video), iar al doilea, pentru mărturie mincinoasă (din cauza unui conflict cu un deputat al Radei Supreme pe tema limbii ruse).

În momentul de faţă, Arestovici, după propriile sale afirmaţii, ar locui și lucra temporar în Statele Unite.Sursa Stiri pe Surse

Share This Article
Leave a comment