Trup și suflet pentru România: Horia Tecău, de nedezlipit de jucătoare la Transylvania Open 2024 (LIVE pe Pro Arena și VOYO)

admin
trup si suflet pentru romania horia tecau de nedezlipit de jucatoare la transylvania open 2024 live pe 12 size6.jpg

Marcu Czentye

Data publicarii: Marti 06 Februarie 2024, 19:15

Data actualizarii: Marti 06 Februarie 2024, 19:20


Jaqueline Cristian și Ana Bogdan sunt jucătoarele române cele mai îndreptățite să spere la rezultate mari în ediția 2024 a Openului Transilvaniei.


În prima zi de turneu, sportiva din Sinaia s-a bucurat de indicațiile primite de pe marginea terenului din partea căpitanului nejucător al echipei României de Cupa Billie Jean King.


Horia Tecău, alături de Ana Bogdan și de Jaqueline Cristian, în primele zile ale Openului Tarnsilvaniei 2024


Folosind sfaturile transmise de Horia Tecău, Bogdan a întrecut-o pe americanca Parks în două seturi, încheiate cu scor identic, 7-5.


Într-a doua zi de concurs, Jaqueline Cristian a fost cea care a beneficiat de susținerea fostului campion al turneului de dublu de la Wimbledon.


Tecău a aplaudat-o și i-a fost alături inclusiv cu sfaturi tehnice, în timpul meciului jucat de româncă în fața spanioloaicei Marina Bassols Ribera. Antrenor de fete: cum gestionează Horia Tecău echipa României de Cupa Billie Jean KingÎn emisiunea Poveștile Sport.ro, Horia Tecău a explicat pe larg cum percepe provocarea de a fi antrenor bun în lumea tenisului feminin. 


În luna aprilie, România va înfrunta, în deplasare, Ucraina, pentru un loc la turneul final al Cupei BJK 2024. Momentan, ucrainencele traversează cea mai bună perioadă din întreaga istorie, conform rezultatelor de la Melbourne.


Horia Tecău, despre experiența de a fi căpitanul naționalei României de tenis feminin


„În primul rând, simt că treaba de antrenor am pregătit-o ani de zile, jucând la dublu. Mereu eram într-un antrenament; eu îl antrenam pe el, iar el, pe mine. În șapte ani de parteneriat cu Jean-Julien Rojer, cred că am avut antrenor cu noi vreo 20% din timp. În rest, eram noi doi și ne antrenam încontinuu. De atunci deja mi-am dezvoltat abilitățile de antrenor.


E adevărat că a antrena fete mi se pare total diferit de a lucra cu băieți. Dimensiunea masculină pe care o cunoșteam – mai fermă, mai directă, cu multă logică și strategie – nu se potrivește atât de mult pe partea feminină, unde e foarte mult vorba despre gestionarea emoțiilor, despre ascultare, despre a fi ele într-o stare bună în care să joace tenisul lor cel mai bun.


Cumva, trebuie să devii atât de apropiat și de încredere încât să primească informațiile în momentele importante și să fie liniștite, ca să poată juca,” a dezvăluit Horia Tecău, în dialog cu Andru Nenciu, în cadrul emisiunii Poveștile Sport.ro. 


„Cu băieții nu aveai neapărat nevoie să fii atent la lucrurile astea. Era, pur și simplu, foarte direct. 


În acest nou rol de antrenor, în care sunt, simt că e foarte mare nevoie pentru mine să mă dezvolt și în perspectiva feminină, și în perspectiva masculină, și de a lucra cu copii, și de a lucra cu profesioniști. 


Vreau să cunosc toate aspectele unui antrenor, iar un antrenor, înainte de toate, e educator. Trebuie să vină acolo ca un educator și să știe cum să comunice cu oricine,” a completat Horia Tecău, în exclusivitate pentru Sport.ro. Horia Tecău este unul dintre tenismenii de top ai României, în Era Open. A câștigat 38 de titluri în circuitul ATP, în proba de dublu masculin, dintre care două, în turneele de mare șlem: la Wimbledon, în 2015 și la US Open, în 2017.


A ieșit câștigător al Turneului Campionilor, în 2015, alături de Jean-Julien Rojer, dar și cvadruplu campion al turneului ATP de la București, în edițiile 2012, 2013, 2014 și 2016, cu patru parteneri diferiți: Robert Lindstedt, Max Mirnyi, Jean-Julien Rojer și Florin Mergea. 


În 2016, la Rio de Janeiro, Horia Tecău a câștigat, împreună cu același Florin Mergea, singura medalie olimpică reușită de România în probele olimpice de tenis. Cei doi dubliști au fost medaliați cu argint. Horia Tecău, la Poveștile Sport.ro. Emisiunea integrală
Sursa Sport.ro

Share This Article
Leave a comment